Tiedostojen versiohistorian hallinta Proton Drivessa
- Luetaan
- 3 min
- Kategoria
- Proton Drive -palvelun käyttäminen
Proton Driven avulla voitte palauttaa tiedostojenne vanhempia versioita. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voitte hallita versiohistoriaanne.
- Miten voin tallentaa tiedoston edellisen version?
- Miten pääsen tarkastelemaan tiedostojeni versiohistoriaa?
- Miten palautan tiedostoni vanhemman version?
- Proton Docs- ja Proton Sheets -versiohistoria
- Miten voin muuttaa versiohistorian asetuksiani?
Miten voin tallentaa tiedoston edellisen version?
Jos lataatte tiedoston, jolla on sama nimi ja pääte kuin olemassa olevalla tiedostolla, näette seuraavan:

Tässä on kunkin vaihtoehdon merkitys:
- Korvaa olemassa oleva tiedosto: Nykyinen tiedosto tallennetaan edellisenä versiona, ja uudesta latauksestanne tulee aktiivinen versio.
- Säilytä molemmat tiedostot: Uuden ladatun tiedoston nimeen lisätään numero, jotta voitte erottaa ne toisistaan.
- Ohita tiedosto: Lataus ohitetaan, eikä Drivessanne jo olevaa tiedostoa muuteta.
- Käytä kaikkiin tiedostojen kaksoiskappaleisiin: Jos lataatte useita tiedostoja kerralla, asetustanne sovelletaan kaikkiin tiedostoihin, joiden nimissä on ristiriitoja.
Miten pääsen tarkastelemaan tiedostojeni versiohistoriaa?
Voitte tarkastella tiedoston versiohistoriaa napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella. Esiin tulee seuraava valikko:

Valitkaa Näytä versiohistoria.
Huomautus: Tämä koskee tiedostoja, jotka lähetät Proton Driveen. Proton Docs- ja Proton Sheets -tiedostot säilyttävät versiohistoriansa muokkaajan sisällä. Avaa dokumentti tai laskentataulukko nähdäksesi sen Tiedosto-valikossa.
Miten palautan tiedostoni vanhemman version?
Versiohistoriasta näette kaikki tiedoston edelliset versiot sekä sen, milloin ja kuka ne on tallentanut. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun useat ihmiset muokkaavat samaa tiedostoa yhdessä, sillä voitte seurata tarkalleen, kuka on tehnyt kunkin muutoksen.

Näin voitte palauttaa version:
- Napsauttakaa painiketta ⋮ haluamanne version kohdalla.
- Valitkaa Palauta versio.

- Napsauttakaa Vahvista viimeistelläksenne palautuksen.

Huomautus: Version palauttaminen ei poista uudempia versioita – kaikki tiedostoversiot säilyvät tallennettuina ja käytettävissä historiassa.
Tiedostoversion palauttamisen lisäksi voitte myös:
- Poistaa version, jos ette enää halua sitä säilytettävän historiassa.
- Ladata tietyn version laitteellenne.
- Tarkastella tietoja, kuten sitä, onko digitaalinen allekirjoitus vahvistettu, mikä varmistaa, ettei tiedostoa ole peukaloitu.

Proton Docs- ja Proton Sheets -versiohistoria
Proton Docs ja Proton Sheets tallentavat muutokset automaattisesti, kun sinä ja yhteistyökumppanisi muokkaatte. Voit tarkastella ja palauttaa nämä versiot asiakirjan tai laskentataulukon sisältä, et Proton Driven hiiren kakkospainikkeen valikosta.
Voitte tarkastella versiohistoriaa seuraavasti:
- Avaa dokumentti tai laskentataulukko.
- Napsauta tiedostonimeä vasemmassa yläkulmassa ja valitse Näytä versiohistoria.

- Selaa historiaa ja valitse versio. Valitse sitten:
- Tee kopio: Luo uuden tiedoston valitusta versiosta muuttamatta nykyistä. Jos olet epävarma, valitse tämä vaihtoehto, jotta nykyinen versionsi pysyy turvassa.
- Palauta tämä versio: Korvaa nykyisen tiedoston valitulla versiolla. Vanhemmat versiot jäävät historiaan ja ne voidaan palauttaa myöhemmin.
- Vie tämä versio: Lataa valitun version laitteellesi .docx-tiedostona Proton Docsia varten tai .xlsx-tiedostona Proton Sheetsiä varten. Nykyistä tiedostoa ei muuteta.

Miten voin muuttaa versiohistorian asetuksiani?
Jos käytössänne on Proton Free -tilaus, Proton Drive tallentaa automaattisesti enintään 10 versiota kustakin tiedostosta enintään 7 päivän ajan. Näitä asetuksia ei voi muuttaa.
Versiohistorian mukauttamiseen tarvitaan maksullinen Proton-tilaus. Millä tahansa seuraavista tilauksista voitte tallentaa enintään 200 versiota kustakin tiedostosta enintään 10 vuoden ajan ja muuttaa versiohistorian asetuksianne:
- Proton Drive Plus
- Proton Drive Professional
- Proton Unlimited
- Proton Duo
- Proton Family
- Proton Visionary
- Proton for Business
Näin voitte muuttaa versiohistorian asetuksia:
- Kirjautukaa sisään Proton Driveen(uusi ikkuna).
- Siirtykää kohtaan Asetukset → Kaikki asetukset.

- Valitkaa Versiohistoria.
- Valitkaa, kuinka kauan Proton Drive säilyttää edelliset versiot – esimerkiksi 7 päivää, 30 päivää, 180 päivää, 356 päivää tai 10 vuotta. Napsauttakaa Tallenna muutokset.
