Hjemmeside for Proton

Slik administrerer du versjonshistorikk for filer i Proton Drive

Lesetid
3 min
Kategori
Bruke Proton Drive

Proton Drive lar deg gjenopprette eldre versjoner av filene dine. Denne artikkelen forklarer hvordan du administrerer versjonshistorikken din.

Hvordan lagrer jeg en tidligere versjon av en fil?

Hvis du laster opp en fil med samme navn og utvidelse som en eksisterende fil, vil du se følgende:

Proton Drive viser dialogboksen «Duplikatfil funnet»


Her er hva hvert alternativ betyr:

  • Erstatt eksisterende fil: Den gjeldende filen lagres som en tidligere versjon, og den nye opplastingen blir den aktive versjonen.
  • Behold begge filene: Den nye opplastingen får et tall lagt til i navnet sitt, slik at du kan skille dem fra hverandre.
  • Hopp over fil: Opplastingen blir ignorert, og filen som allerede er i din Drive blir ikke endret.
  • Bruk på alle dupliserte filer: Hvis du laster opp flere filer samtidig, vil innstillingen din bli brukt på alle filer med navnekonflikter.

Hvordan får jeg tilgang til versjonshistorikken for filene mine?

Høyreklikk på en fil for å se versjonshistorikken dens. Følgende meny vises:

Slik får du tilgang til versjonshistorikk for filer i Proton Drive

Velg Se versjonshistorikk.

Merk: Dette gjelder filer du laster opp til Proton Drive. Filer i Proton Docs og Proton Sheets beholder versjonshistorikken i redaktøren. Åpne dokumentet eller regnearket for å se den i Fil-menyen.

Hvordan gjenoppretter jeg en eldre versjon av filen min?

I versjonshistorikken kan du se alle tidligere versjoner av en fil, inkludert når de ble lagret og hvem som lagret dem. Dette er spesielt nyttig når flere personer samarbeider om samme fil, ettersom du kan spore nøyaktig hvem som gjorde hver enkelt endring.

Proton Drive viser versjonshistorikken for en fil

Slik gjenoppretter du en versjon:

  1. Klikk på ⋮ ved siden av versjonen du vil ha.
  2. Velg Gjenopprett versjon.
Slik gjenoppretter du en filversjon i Proton Drive
  1. Klikk på Bekreft for å fullføre gjenopprettingen.
Proton Drive ber om bekreftelse for å gjenopprette en filversjon

Merk: Gjenoppretting av en versjon sletter ikke nyere versjoner – alle filversjoner forblir lagret og tilgjengelige i historikken.

I tillegg til å gjenopprette en filversjon kan du også:

  • Slette en versjon hvis du ikke lenger vil ha den lagret i historikken.
  • Laste ned en spesifikk versjon til enheten din.
  • Vise detaljer som for eksempel om den digitale signaturen er verifisert, noe som bekrefter at filen ikke har blitt tuklet med.
Proton Drive viser detaljer for filversjon

Versjonshistorikk for Proton Docs og Proton Sheets

Proton Docs og Proton Sheets lagrer endringer automatisk mens du og samarbeidspartnerne dine redigerer. Du gjennomgår og gjenoppretter disse versjonene inne i dokumentet eller regnearket, ikke fra høyreklikkmenyen i Proton Drive.

Slik får du tilgang til versjonshistorikk:

  1. Åpne dokumentet eller regnearket.
  2. Klikk på filnavnet i øvre venstre hjørne og velg Se versjonshistorikk.
Versjonshistorikk for Proton Docs
  1. Bla gjennom historikken og velg en versjon. Velg deretter:
    • Lag en kopi: oppretter en ny fil fra den valgte versjonen uten å endre den gjeldende. Hvis du er usikker, velg dette alternativet for å holde den gjeldende versjonen trygg.
    • Gjenopprett denne versjonen: erstatter den gjeldende filen med den valgte versjonen. Eldre versjoner blir værende i historikken og kan gjenopprettes senere.
    • Eksporter denne versjonen: laster ned den valgte versjonen til enheten din, som en .docx-fil for Proton Docs eller en .xlsx-fil for Proton Sheets. Den gjeldende filen endres ikke.
Versjonshistorikk for Proton Docs

Hvordan kan jeg endre innstillingene for versjonshistorikk?

Hvis du bruker Proton Free-abonnementet, lagrer Proton Drive automatisk opptil 10 versjoner av hver fil i opptil 7 dager. Disse innstillingene kan ikke endres.

For å tilpasse versjonshistorikken din trenger du et betalt Proton-abonnement. Med et av de følgende abonnementene kan du lagre opptil 200 versjoner av hver fil i opptil 10 år og justere innstillingene for versjonshistorikk:

  • Proton Drive Plus
  • Proton Drive Professional
  • Proton Unlimited
  • Proton Duo
  • Proton Family
  • Proton Visionary
  • Proton for Business

Slik kan du endre innstillingene for versjonshistorikk:

  1. Logg på Proton Drive(nytt vindu).
  2. Gå til Innstillinger → Alle innstillinger.
Slik får du tilgang til alle innstillinger i Proton
  1. Velg Versjonshistorikk.
  2. Velg hvor lenge Proton Drive skal beholde tidligere versjoner — som 7 dager, 30 dager, 180 dager, 356 dager eller 10 år. Klikk på Lagre endringer.
Slik endrer du innstillingene for versjonshistorikk i Proton Drive