Proton-hjemmeside

Sådan administreres filversionshistorik i Proton Drive

Læsetid
3 min
Kategori
Brug af Proton Drive

Proton Drive giver Dem mulighed for at gendanne ældre versioner af Deres filer. Denne artikel forklarer, hvordan De administrerer Deres versionshistorik.

Hvordan gemmer jeg en tidligere version af en fil?

Hvis De uploader en fil med samme navn og udvidelse som en eksisterende fil, vil De se følgende:

Proton Drive viser dialogboksen for fundet dubletfil


Her er, hvad hvert tilvalg betyder:

  • Erstat eksisterende fil: Den aktuelle fil vil blive gemt som en tidligere version, og Deres nye upload vil blive den aktive version.
  • Behold begge filer: Den nye upload vil få tilføjet et nummer til sit navn, så De kan kende dem fra hinanden.
  • Spring fil over: Uploaden vil blive ignoreret, og filen, der allerede ligger i Deres Drive, vil ikke blive ændret.
  • Anvend på alle duplikerede filer: Hvis De uploader flere filer på én gang, vil Deres indstilling blive anvendt på alle filer med navnekonflikter.

Hvordan får jeg adgang til versionshistorikken for mine filer?

For at få vist versionshistorikken for en fil skal De højreklikke på den. Følgende menu vil blive vist:

Sådan får De adgang til filversionshistorik i Proton Drive

Vælg Se versionshistorik.

Bemærk: Dette gælder for filer, du overfører til Proton Drive. Filer i Proton Docs og Proton Sheets bevarer versionshistorikken i editoren. Åbn dokumentet eller regnearket for at se den i menuen Fil.

Hvordan gendanner jeg en ældre version af min fil?

I versionshistorikken kan De se alle tidligere versioner af en fil, herunder hvornår de blev gemt, og hvem der gemte dem. Dette er især nyttigt, når flere personer samarbejder om den samme fil, da De kan spore præcis, hvem der foretog hver ændring.

Proton Drive viser filversionshistorik

Sådan gendanner De en version:

  1. Klik på ⋮ ud for den ønskede version.
  2. Vælg Genskab version.
Sådan gendanner De en filversion i Proton Drive
  1. Klik på Bekræft for at fuldføre gendannelsen.
Proton Drive beder om bekræftelse for at gendanne en filversion

Bemærk: Gendannelse af en version sletter ikke nyere versioner — alle filversioner forbliver gemt og tilgængelige i historikken.

Ud over at gendanne en filversion kan De også:

  • Slette en version, hvis De ikke længere ønsker den gemt i historikken.
  • Downloade en specifik version til Deres enhed.
  • Få vist detaljer, såsom om den digitale signatur er bekræftet, hvilket bekræfter, at der ikke er blevet manipuleret med filen.
Proton Drive viser detaljer for filversion

Versionshistorik for Proton Docs og Proton Sheets

Proton Docs og Proton Sheets gemmer ændringer automatisk, når du og dine samarbejdspartnere redigerer. Du gennemser og gendanner disse versioner inde fra dokumentet eller regnearket, ikke fra højreklikmenuen i Proton Drive.

Sådan får De adgang til versionshistorik:

  1. Åbn dokumentet eller regnearket.
  2. Klik på filnavnet i øverste venstre hjørne og vælg Se versionshistorik.
Versionshistorik for Proton Docs
  1. Gennemse historikken og vælg en version. Vælg derefter:
    • Lav en kopi: Opretter en ny fil ud fra den valgte version uden at ændre den aktuelle. Hvis du er i tvivl, så vælg dette tilvalg for at beskytte din aktuelle version.
    • Gendan denne version: Erstatter den aktuelle fil med den valgte version. Ældre versioner forbliver i historikken og kan gendannes senere.
    • Eksportér denne version: Downloader den valgte version til din enhed som en .docx-fil til Proton Docs eller en .xlsx-fil til Proton Sheets. Den aktuelle fil ændres ikke.
Versionshistorik for Proton Docs

Hvordan kan jeg ændre mine indstillinger for versionshistorik?

Hvis De har Proton Free-abonnementet, gemmer Proton Drive automatisk op til 10 versioner af hver fil i op til 7 dage. Disse indstillinger kan ikke ændres.

For at tilpasse Deres versionshistorik skal De have et betalt Proton-abonnement. Med et hvilket som helst af følgende abonnementer kan De gemme op til 200 versioner af hver fil i op til 10 år og justere Deres indstillinger for versionshistorik:

  • Proton Drive Plus
  • Proton Drive Professional
  • Proton Unlimited
  • Proton Duo
  • Proton Family
  • Proton Visionary
  • Proton for Business

Sådan kan De ændre indstillingerne for versionshistorik:

  1. Log ind på Proton Drive(nyt vindue).
  2. Gå til Indstillinger → Alle indstillinger.
Sådan får De adgang til alle indstillinger i Proton
  1. Vælg Versionshistorik.
  2. Vælg, hvor længe Proton Drive skal gemme tidligere versioner — såsom 7 dage, 30 dage, 180 dage, 356 dage eller 10 år. Klik på Gem ændringer.
Sådan ændrer De indstillingerne for versionshistorik i Proton Drive