Poczekalnie w Proton Meet
- Odczytywanie
- 3 min
- Kategoria
- Proton Meet
Proton Meet ma opcjonalną funkcję poczekalni, która pozwala gospodarzom decydować, kto i kiedy dołączy do spotkania. Gdy poczekalnia jest włączona, wszyscy pozostali użytkownicy muszą czekać, aż gospodarz wpuści ich do rozmowy. Gospodarze mogą przejrzeć wszystkie prośby i zdecydować, czy wpuścić lub odmówić wejścia każdemu użytkownikowi indywidualnie, albo zezwolić wszystkim oczekującym uczestnikom na dołączenie do rozmowy naraz.
Wszystkie rozmowy w Proton Meet są chronione szyfrowaniem end-to-end z użyciem Messaging Layer Security (MLS). Gdy użytkownicy czekają, nie są częścią zaszyfrowanego spotkania i nie mogą uzyskać dostępu do zawartości rozmowy ani czatu. Nazwy wyświetlane są również szyfrowane, więc Proton i jego serwery nie widzą, kto czeka.
Poczekalnie są dostępne we wszystkich planach z funkcjami premium Proton Meet, w tym Meet Professional, pakietach Workspace i planach z dodatkiem Meet. Użytkownicy Free mogą ulepszyć plan, aby odblokować poczekalnie w planie.
W tym artykule dowiesz się:
- Jak włączyć poczekalnię
- Jak wpuszczać lub odrzucać użytkowników
- Jak dołączyć do poczekalni jako uczestnik
Jak włączyć poczekalnię
Poczekalnie można włączyć tylko wtedy, gdy organizujesz spotkanie.
1. Przejdź do meet.proton.me(nowe okno) lub otwórz aplikację Proton Meet na komputer. Wybierz Utwórz spotkanie i wybierz jedną z opcji.

2. W zależności od wybranej opcji:
a. Rozpocznij szybkie spotkanie: Znajdź przełącznik poczekalni po prawej stronie i upewnij się, że jest włączony.

b. Zaplanuj spotkanie: Znajdź ustawienie poczekalni i włącz je.

c. Utwórz pokój: Znajdź ustawienie poczekalni i włącz je.

Gotowe. Gdy rozmowa się rozpocznie, poczekalnia zostanie utworzona automatycznie. Będziesz otrzymywać prośby o wejście od użytkowników, gdy będą próbować dołączyć do rozmowy.
Jak wpuszczać lub odrzucać użytkowników
Gdy poczekalnia jest włączona, w rozmowie Meet zobaczysz baner pokazujący, ile osób czeka na wejście. Możesz przejrzeć nazwy wszystkich użytkowników, zanim zdecydujesz, czy wpuścić ich do spotkania.
1. W banerze w rozmowie Meet wybierz Podgląd, aby otworzyć kartę poczekalni.

Zobaczysz listę szczegółów każdego uczestnika, w tym nazwę i czas oczekiwania. Aby wyszukać konkretnego użytkownika, wpisz nazwę w pasku wyszukiwania.
2. Dla każdego uczestnika wybierz ikonę ✓, aby wpuścić go do spotkania, lub ikonę X, aby odmówić wejścia. Jeśli chcesz wpuścić wszystkich oczekujących użytkowników naraz, wybierz Wpuść wszystkich.

Prośby znikają automatycznie, jeśli uczestnik nie zostanie wpuszczony w ciągu pięciu minut lub jeśli opuści poczekalnię. Jeśli spotkanie osiągnęło maksymalną liczbę uczestników, przycisk Wpuść jest wyłączony. Jeśli nie ma wystarczająco miejsca dla wszystkich oczekujących, przycisk Wpuść wszystkich jest wyłączony.
Jak dołączyć do poczekalni jako uczestnik
1. Po otwarciu rozmowy z włączoną poczekalnią zobaczysz ekran przed dołączeniem. Wpisz nazwę, a następnie wybierz Dołącz do spotkania.

2. Poczekaj, aż gospodarz zatwierdzi prośbę. Zobaczysz ekran z pięciominutowym odliczaniem pokazujący, ile czasu pozostało do wygaśnięcia prośby.

3. Jeśli gospodarz cię wpuści, automatycznie dołączysz do spotkania z ustawieniami kamery i mikrofonu wybranymi wcześniej. Jeśli prośba zostanie odrzucona lub wygaśnie, zobaczysz, co się stało, i możesz wybrać Spróbuj ponownie.

Pamiętaj, że uczestnicy nie mogą wysyłać wiadomości do gospodarza z poczekalni. Jeśli opuścisz poczekalnię, prośba o dołączenie zostanie automatycznie anulowana.