Startsida för Proton

Väntrum i Proton Meet

Lästid
4 min
Kategori
Proton Meet

Proton Meet har en valfri väntrumsfunktion som gör att värdar kan bestämma vem som ansluter till ett möte och när. När ett väntrum är aktiverat måste alla andra användare vänta på att bli insläppta i samtalet av värden. Värdar kan granska alla förfrågningar och välja att släppa in eller neka varje enskild användare, eller tillåta alla väntande deltagare att ansluta till samtalet på en gång.

Alla samtal i Proton Meet skyddas av end-to-end-kryptering med Messaging Layer Security (MLS). Medan användare väntar är de inte en del av det krypterade mötet och kan inte få åtkomst till innehållet i samtalet eller chatten. Visningsnamn är också krypterade, så Proton och dess servrar kan inte se vem som väntar.

Väntrum är tillgängliga i alla paket med premiumfunktioner i Proton Meet, inklusive Meet Professional, Workspace-paket och paket med Meet-tillägget. Användare på Free kan välja att uppgradera för att låsa upp väntrum i sitt paket.

I den här artikeln får du lära dig:

Så här aktiverar du väntrum

Väntrum kan bara aktiveras om du är värd för ett möte.

1. Gå till meet.proton.me(nytt fönster) eller öppna skrivbordsappen Proton Meet. Välj Skapa möte och välj ett av alternativen.

2. Beroende på vilket alternativ du valde:

a. Starta ett omedelbart möte: Leta efter väntrumsreglaget till höger och se till att det är aktiverat.

b. Schemalägg ett möte: Leta efter väntrumsinställningen och slå på den.

c. Skapa ett rum: Leta efter väntrumsinställningen och slå på den.

Klart. När samtalet börjar skapas ett väntrum automatiskt. Du får förfrågningar om inträde från användare när de försöker ansluta till samtalet.

Så här släpper du in eller nekar användare

När ett väntrum är aktiverat visas en banner i ditt Meet-samtal som visar hur många som väntar på att släppas in. Du kan granska namnen på alla användare innan du bestämmer om de ska släppas in.

1. I bannern i ditt Meet-samtal väljer du Visa för att öppna fliken för väntrummet.

Du ser en lista med uppgifter om varje deltagare, inklusive namn och hur länge de har väntat. För att söka efter en särskild användare anger du namnet i sökfältet.

2. För varje deltagare väljer du ikonen ✓ för att släppa in dem i mötet, eller ikonen X för att neka inträde. Om du vill släppa in alla användare som begärt inträde på en gång väljer du Släpp in alla.

Förfrågningar försvinner automatiskt om deltagaren inte släpps in inom fem minuter, eller om de lämnar. Om ditt möte har nått det maximala antalet deltagare inaktiveras Släpp in. Om det inte finns tillräckligt med plats för alla som väntar inaktiveras Släpp in alla.

Så här går du med i ett väntrum som deltagare

1. När du öppnar ett samtal med väntrummet aktiverat visas en skärm före anslutning. Ange ditt namn och välj sedan Gå med i möte.

2. Vänta på att värden godkänner din förfrågan. Du ser en skärm med en nedräkning på fem minuter som visar hur lång tid din förfrågan har kvar innan den löper ut.

3. Om värden släpper in dig går du automatiskt med i mötet med de kamera- och mikrofoninställningar du valde i förväg. Om din förfrågan nekas eller löper ut ser du vad som hände och kan välja Försök igen.

Observera att deltagare inte kan skicka meddelanden till värden från väntrummet. Om du lämnar väntrummet avbryts din anslutningsbegäran automatiskt.