Proton-startpagina

Wachtruimtes in Proton Meet

Lezen
3 min
Categorie
Proton Meet

Proton Meet heeft een optionele wachtruimtefunctie waarmee hosts kunnen bepalen wie er aan een vergadering deelneemt en wanneer. Als een wachtruimte is ingeschakeld, moeten alle andere gebruikers wachten tot de host hen tot het gesprek toelaat. Hosts kunnen alle verzoeken bekijken en besluiten om elke gebruiker afzonderlijk toe te laten of de toegang te weigeren, of om alle wachtende deelnemers in één keer aan het gesprek te laten deelnemen.

Alle gesprekken in Proton Meet zijn beschermd met end-to-end versleuteling via Messaging Layer Security (MLS). Terwijl gebruikers wachten, maken ze geen deel uit van de versleutelde vergadering en hebben ze geen toegang tot de inhoud van het gesprek of de chat. Weergavenamen zijn ook versleuteld, zodat Proton en de servers van Proton niet kunnen zien wie er wacht.

Wachtruimtes zijn beschikbaar bij alle abonnementen met premiumfuncties van Proton Meet, waaronder Meet Professional, Workspace-bundels en abonnementen met de Meet-add-on. Gebruikers met een Free-abonnement kunnen upgraden om wachtruimtes in hun abonnement te ontgrendelen.

In dit artikel leert u:

Wachtruimte inschakelen

Wachtruimtes kunnen alleen worden ingeschakeld als u een vergadering host.

1. Ga naar meet.proton.me(nieuw venster) of open de Proton Meet desktop-app. Selecteer Maak vergadering aan en kies een van de opties.

2. Afhankelijk van de optie die u hebt gekozen:

a. Start een directe vergadering: Zoek de schakelaar voor de wachtruimte aan de rechterkant en zorg dat deze is ingeschakeld.

b. Vergadering plannen: Zoek de instelling voor de wachtruimte en schakel deze in.

c. Maak een ruimte: Zoek de instelling voor de wachtruimte en schakel deze in.

Helemaal klaar. Wanneer uw gesprek begint, wordt er automatisch een wachtruimte aangemaakt. U ontvangt toegangsverzoeken van gebruikers wanneer zij proberen deel te nemen aan het gesprek.

Gebruikers toelaten of weigeren

Als een wachtruimte is ingeschakeld, ziet u een banner in uw Meet-gesprek die laat zien hoeveel mensen er wachten om binnen te komen. U kunt de namen van alle gebruikers bekijken voordat u besluit of ze mogen worden toegelaten.

1. Selecteer in de banner in uw Meet-gesprek Bekijken om het tabblad Wachtruimte te openen.

U ziet een lijst met de gegevens van elke deelnemer, waaronder de naam en de wachttijd. Om naar een specifieke gebruiker te zoeken, voert u de naam in de zoekbalk in.

2. Kies voor elke deelnemer het ✓-pictogram om diegene tot de vergadering toe te laten, of het X-pictogram om de toegang te weigeren. Als u alle aangevraagde gebruikers in één keer wilt toelaten, selecteert u Alles toelaten.

Verzoeken verdwijnen automatisch als de deelnemer niet binnen vijf minuten wordt toegelaten, of als deze vertrekt. Als uw vergadering het maximumaantal deelnemers heeft bereikt, is Toelaten uitgeschakeld. Als er niet genoeg ruimte is voor alle wachtenden, is Alles toelaten uitgeschakeld.

Deelnemen aan een wachtruimte als deelnemer

1. Wanneer u een gesprek opent waarin de wachtruimte is ingeschakeld, ziet u een scherm vóór deelname. Voer uw naam in en selecteer Deelnemen aan vergadering.

2. Wacht tot de host uw verzoek goedkeurt. U ziet een aftelscherm van vijf minuten dat laat zien hoeveel tijd uw verzoek nog heeft voordat het verloopt.

3. Als de host u toelaat, neemt u automatisch deel aan de vergadering met de camera- en microfooninstellingen die u eerder hebt gekozen. Als uw verzoek wordt geweigerd of verloopt, ziet u wat er is gebeurd en kunt u Opnieuw proberen selecteren.

Let op: deelnemers kunnen de host geen bericht sturen vanuit de wachtruimte. Als u de wachtruimte verlaat, wordt uw deelnameverzoek automatisch geannuleerd.