Strona główna Proton

Scalanie dwóch kont Proton Mail

Odczytywanie
2 min
Kategoria
Połącz lub usuń konto

Dzięki płatnej subskrypcji Proton Mail(nowe okno) możesz wysyłać i odbierać wiadomości z wielu adresów e-mail. Jeśli więc masz kilka kont Proton Mail, możesz je scalić i zarządzać całą swoją korespondencją w jednej skrzynce odbiorczej.

Aby to zrobić, musisz usunąć dodatkowe konta, a następnie dodać ich adresy e-mail do swojego konta głównego.

Jak scalić konta Proton Mail

Zanim kontynuujesz scalanie kont, musisz potwierdzić, że Twoje konto główne ma płatną subskrypcję Proton Mail.

Możesz scalać konta tylko z kontem głównym w płatnym planie Mail. Jeśli Twoje konto główne nadal korzysta z planu Free, ulepsz je (lub dodaj do planu Rodzina, Duo lub Visionary) przed kontynuowaniem.

Następnie wykonaj następujące kroki:

  1. Eksportuj wiadomości i dane z dodatkowego konta

Aby scalić dwa konta Proton Mail, konto dodatkowe musi zostać trwale usunięte.

Jeśli chcesz zachować wiadomości e-mail, kontakty, kalendarze (Proton Calendar), pliki (Proton Drive), hasła (Proton Pass) lub jakiekolwiek inne dane z usuwanego konta, pobierz lub wyeksportuj je przed rozpoczęciem.

Jak wyeksportować wiadomości e-mail z Proton Mail

  1. Zaloguj się na swoje konto dodatkowe (to, które chcesz usunąć) i otwórz ustawienia konta i hasła (⚙ Ustawienia → Wszystkie ustawienia → Konto i hasło).
  1. Przewiń do sekcji Usuń konto i kliknij Usuń konto.

  1. W rozwijanym menu Jaki jest główny powód usunięcia konta wybierz Chcę połączyć to konto z innym. Kliknij Kontynuuj i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby usunąć konto.
Jako powód wybierz „Chcę połączyć to konto z innym”

Po usunięciu dodatkowego konta możesz dodać jego adres e-mail do swojego konta głównego. Ważne jest, aby zrobić to od razu. Oto jak to zrobić:

  1. Zaloguj się na swoje konto główne i otwórz ustawienia konta (⚙ Ustawienia → Wszystkie ustawienia).
  2. Wybierz Tożsamość i adresy z paska bocznego. Przewiń do sekcji Moje adresy i kliknij Dodaj adres.
Dodaj nowy adres w Ustawieniach

  1. Enter the email address from the account you just deleted. Add a display name, then click Save address.Enter your deleted email address

Gotowe. Adres z usuniętego konta został dodany do Twojego konta głównego. Możesz teraz wysyłać i odbierać wiadomości, korzystając z tego adresu.