Proton domovská stránka

Sloučení dvou účtů Proton Mail

Čtení
2 minut
Kategorie
Sloučit nebo smazat účet

S placeným předplatným Proton Mail(nové okno) můžete odesílat a přijímat zprávy z několika e-mailových adres. Pokud tedy máte více účtů Proton Mail, můžete je sloučit a spravovat veškerou komunikaci v jedné doručené poště.

Chcete-li to provést, budete muset smazat své nadbytečné účty a poté přidat jejich e-mailové adresy ke svému primárnímu účtu.

Jak sloučit účty Proton Mail

Před pokračováním ve sloučení účtů musíte potvrdit, že váš primární účet má placené předplatné Proton Mail.

Účty můžete sloučit pouze do primárního účtu s placeným plánem Mail. Pokud je váš primární účet stále v bezplatném plánu Free plan, před pokračováním jej upgradujte (nebo jej přidejte do plánu Rodina, Duo nebo Visionary).

Dále proveďte následující kroky:

  1. Exportujte e-maily a data ze svého sekundárního účtu

Chcete-li sloučit dva účty Proton Mail, sekundární účet musí být trvale smazán.

Pokud si chcete ponechat e-maily, kontakty, kalendáře (Proton Calendar), soubory (Proton Drive), hesla (Proton Pass) nebo jakákoli jiná data z účtu, který mažete, před spuštěním si je stáhněte nebo exportujte.

Jak exportovat e-maily z Proton Mail

  1. Přihlaste se ke svému sekundárnímu účtu (který chcete smazat) a otevřete nastavení účtu a hesla (⚙ Nastavení → Všechna nastavení → Účet a heslo).
  1. Přejděte k možnosti Smazat účet a klikněte na Smazat účet.

  1. V rozevírací nabídce Jaký je hlavní důvod pro smazání vašeho účtu vyberte možnost Rád bych tento účet sloučil(a) s jiným účtem. Klikněte na Pokračovat a postupujte podle pokynů ke smazání účtu.
Vyberte jako důvod možnost „Rád bych tento účet sloučil(a) s jiným účtem“

Nyní, když jste smazali svůj sekundární účet, můžete jeho e-mailovou adresu přidat ke svému primárnímu účtu. Je důležité to udělat hned. Zde je postup:

  1. Přihlaste se k primárnímu účtu a otevřete nastavení účtu (⚙ Nastavení → Všechna nastavení).
  2. V bočním panelu vyberte možnost Identita a adresy. Přejděte dolů na část Moje adresy a klikněte na Přidat adresu.
Přidat novou adresu v Nastavení

  1. Enter the email address from the account you just deleted. Add a display name, then click Save address.Enter your deleted email address

Hotovo. Adresa ze smazaného účtu byla přidána k vašemu primárnímu účtu. Nyní můžete pomocí této adresy odesílat a přijímat zprávy.