Hjemmeside for Proton

Autoslett uønskede meldinger i Proton Mail

Lesetid
3 min
Kategori
Søk og organiser e-poster

Hvis du har et betalt Proton Mail-abonnement, kan du angi at Proton Mail automatisk skal slette meldinger som har ligget i mappene for papirkurv og søppelpost i 30 dager. Vi kaller dette «autoslett uønskede meldinger», og det er slått av som standard.

Vi forklarer hvordan du bruker autoslett uønskede meldinger, og hvordan det fungerer med meldinger som allerede er angitt til å slette seg selv (utløpsdato for meldinger).

Slik slår du på autoslett uønskede meldinger
Slik slår du av autoslett uønskede meldinger
Slik fungerer autoslett uønskede meldinger med utløpsdato for meldinger
Hvis en annen Proton-bruker angir utløpsdatoen for meldingen
Hvis du angir utløpsdatoen for meldingen

Slik slår du på autoslett uønskede meldinger

1. I nettappen for Proton Mail klikker du på Innstillinger → Alle innstillinger → Meldinger og skriving → Meldinger og slår på bryteren for Autoslett uønskede meldinger.

Bryteren for autoslett uønskede meldinger er slått på

2. Meldinger i mappene for papirkurv og søppelpost vil nå slettes automatisk 30 dager etter at du flytter dem dit.

Merk: Når du slår på Autoslett uønskede meldinger, vil meldinger som allerede ligger i mappene for papirkurv eller søppelpost, få en slettedato basert på datoen du flyttet dem dit. Hvis for eksempel en melding allerede har ligget i papirkurven eller søppelpostmappen i 12 dager når du slår på autosletting, vil den slettes 18 dager senere (30 – 12 = 18).

På samme måte vil meldinger som har ligget i papirkurven eller søppelpostmappen i mer enn 30 dager, slettes umiddelbart.

Hvis Autoslett uønskede meldinger er slått på og du vil beholde en bestemt melding som for øyeblikket ligger i papirkurven eller søppelpostmappen, kan du:

  • Flytte meldingen til en annen mappe som ikke er papirkurv eller søppelpost, eller
  • Velge eller åpne meldingen og klikke på ikonet for Flytt til innboks (tastatursnarvei I) for å legge den tilbake i innboksen din
Knappen med ikonet for Flytt til innboks i papirkurvmappen din
Ikonet for Flytt til innboks i papirkurvmappen din
Knappen med ikonet for Flytt til innboks i søppelpostmappen din
Ikonet for Flytt til innboks i søppelpostmappen din

Merk: Du kan også aktivere autoslett uønskede meldinger ved å klikke på Aktiver i banneret som vises øverst i papirkurven eller søppelpostmappen din.

Alternativ for å aktivere autoslett uønskede meldinger i banneret for søppelpost- og papirkurvmappene dine

Hvis du klikker på Aktiver i enten papirkurven eller søppelposten, slås autosletting på for begge mappene (tilsvarer å slå på bryteren for Autoslett uønskede meldinger). Meldinger i mappene for papirkurv og søppelpost vil nå slettes automatisk 30 dager etter at du flytter dem dit.

Slik slår du av autoslett uønskede meldinger

1. I nettappen for Proton Mail klikker du på Innstillinger → Alle innstillinger → Meldinger og skriving → Meldinger og slår av bryteren for Autoslett uønskede meldinger.

Bryteren for autoslett uønskede meldinger er slått av

2. Når du slår av Autoslett uønskede meldinger, avbrytes all fremtidig automatisk sletting av meldinger i mappene for papirkurv og søppelpost.

Slik fungerer autoslett uønskede meldinger med utløpsdato for meldinger

Hvis du har et betalt Proton Mail-abonnement, kan du angi at meldinger skal utløpe (slettes automatisk) etter en angitt tid.

Lær mer om utløpsdato for meldinger i Proton Mail

Her ser du hvordan utløpsdato for meldinger fungerer når du slår på autoslett uønskede meldinger.

Hvis en annen Proton-bruker angir utløpsdatoen for meldingen

Hvis du mottar en e-post med en utløpsdato angitt av en annen Proton-bruker og flytter den til papirkurven eller søppelpostmappen, vil meldingen beholde sin opprinnelige utløpsdato. Den slettes automatisk på datoen som ble angitt av avsenderen.

Hvis du angir utløpsdatoen for meldingen

Hvis du angir en utløpsdato for en melding du har mottatt, og senere flytter den til papirkurven eller søppelpostmappen, vil utløpsdatoen du angitte bli avbrutt. Meldingen slettes 30 dager etter at du flyttet den til papirkurven eller søppelposten.

Lær mer om utløpsdato for meldinger i Proton Mail