Startsida för Proton

Hur du hanterar organisationens användare

Lästid
3 min
Kategori
Proton VPN for Business

Som administratör för Proton VPN for Business kan du göra ändringar i befintliga användarkonton i din organisation.

Om du är ny i Proton VPN for Business kan du läsa vår artikel om hur du lägger till nya användare i ditt paket.

Hur du redigerar en användares namn

1. Logga in på account.proton.me och välj VPN-appen.

2. Gå till OrganisationAnvändare.

3. Klicka på knappen Redigera bredvid den användare vars namn du vill ändra.

Redigera användaren

4. Klicka i fältet Namn och ange ett nytt namn.

Ändra namnet

5. Klicka på Spara.

    Hur du uppgraderar en användare till ett administratörskonto

    1. Logga in på account.proton.me och välj VPN-appen.

    2. I sidofältet, gå till OrganisationAnvändare.

    3. Klicka på knappen Redigera bredvid den användare du vill uppgradera. Ange ditt lösenord för att fortsätta.

    Redigera användaren

    4. Slå knappen Admin (eller slå av den för att nedgradera användaren till ett vanligt användarkonto).

    Växla knappen Admin

    5. Klicka på Spara.

    Hur du ändrar en användares lösenord

    1. Logga in på account.proton.me och välj VPN-appen.

    2. I sidofältet, gå till OrganisationAnvändare.

    3. Välj Ändra lösenord i rullgardinsmenyn (⏷) bredvid den användare vars lösenord du vill ändra. Ange ditt lösenord för att fortsätta.

    4. Skapa ett nytt lösenord för användaren och bekräfta genom att ange det en gång till.

    Ange det nya lösenordet

    5. Klicka på Spara. Glöm inte att dela användarens nya lösenord med dem på ett säkert sätt.

    Logga ut en användare från alla enheter

    Som en säkerhetsåtgärd kan du vilja logga ut en användare från dennes Proton-konto på alla enheter som de har loggat in på.

    1. Logga in på account.proton.me och välj VPN-appen.

    2. I sidofältet, gå till OrganisationAnvändare.

    3. Hitta den användare som du vill logga ut. Öppna rullgardinsmenyn (⏷) och välj Återkalla sessioner.

    Välj Återkalla sessioner i rullgardinsmenyn

    Användaren kommer att loggas ut från alla enheter.

    Hur du tar bort en användare från din organisation

    1. Logga in på account.proton.me och välj VPN-appen.

    2. I sidofältet, gå till OrganisationAnvändare.

    3. Hitta den användare som du vill ta bort. Öppna rullgardinsmenyn (⏷) och välj Ta bort. Du kommer att bli ombedd att ange ditt eget lösenord för att fortsätta.

    4. Detta kommer att ta bort användarens konto, e-postadress och alla data på dennes konto permanent. Om du är säker på att du vill fortsätta, ange namnet på den användare du vill ta bort och klicka på Ta bort användare.

    Ta bort användare

    Användarens konto har tagits bort permanent. Du kan nu använda dennes licens för att lägga till en annan användare till din organisation.