Proton-etusivu

Ylläpitäjätehtävät

Luetaan
4 min
Kategoria
Proton for Business

Jos sinulla on Proton Professional- tai Workspace-tilaus, voit määrittää ylläpitäjätehtäviä organisaatiosi jäsenille. Ylläpitäjätehtävien avulla voit delegoida hallinnollisia tehtäviä luovuttamatta täyttä hallintaa, mikä mahdollistaa eri ihmisten hallita eri osia liiketoiminnastasi tehokkaammin ja turvallisemmin.

Muut Proton-tilaukset käyttävät kaksijakoista käyttäjätehtäväjärjestelmää, jossa käyttäjät ovat joko ylläpitäjiä (joilla on täysi hallinnollinen käyttöoikeus) tai käyttäjiä (joilla ei ole hallinnollisia käyttöoikeuksia). Suuremmat organisaatiot, joissa useat ihmiset hallitsevat käyttöoikeuksia ja asetuksia, saattavat tarvita yksityiskohtaisempia käyttöoikeuksia. Ylläpitäjätehtävät vastaavat tähän noudattamalla vähimmän oikeuden periaatetta, myöntäen kullekin tehtävälle vain ne käyttöoikeudet, jotka se tarvitsee tiettyä vastuualuetta varten.

Ylläpitäjätehtävät ovat saatavilla seuraavissa tilauksissa:

  • Mail Professional
  • Drive Professional
  • Pass Professional
  • VPN Professional
  • VPN- ja Pass Professional -paketti
  • Workspace-paketit
  • Proton Enterprise

Tässä artikkelissa kerrotaan lisää ylläpitäjätehtävistä ja niiden toiminnasta, mukaan lukien:

Ylläpitäjätehtävien tyypit

Proton tukee kolmea ylläpitäjätehtävätyyppiä:

  • Organisaation ylläpitäjillä on täysi käyttöoikeus ja voivat suorittaa kaikki hallinnolliset toiminnot organisaatiossa, mukaan lukien arkaluonteiset tehtävät. Jokaisella yrityksellä on oltava vähintään yksi organisaation ylläpitäjä. Tämä vastaa ylläpitäjää tilauksissa, joissa ei ole laajennettuja ylläpitäjätehtäviä.
  • Käyttäjien ylläpitäjät voivat hallita jäseniä, mukaan lukien jäsenten lisääminen ja poistaminen organisaatiosta. Käyttäjien ylläpitäjät voivat myös hallita ryhmiä ja määrittää käyttäjien ylläpitäjän ja suojauksen ylläpitäjän tehtäviä muille.
  • Suojauksen ylläpitäjät voivat hallita organisaation suojausasetuksia, kuten salasanakäytäntöjä ja kaksivaiheisen tunnistautumisen vaatimuksia, ja heillä on pääsy aktiviteettimonitoriin.

Käyttäjät, joille ei ole määritetty ylläpitäjätehtäviä, ovat oletusarvoisesti käyttäjiä eikä heillä ole hallinnollisia oikeuksia.

Kuinka määrittää ylläpitäjätehtäviä

Organisaation ylläpitäjät ja käyttäjien ylläpitäjät voivat määrittää tehtäviä yksittäiselle käyttäjälle tai ryhmälle, myöntäen kaikille ryhmän jäsenille samat oikeudet.

Vain organisaation ylläpitäjät ja käyttäjien ylläpitäjät voivat määrittää tehtäviä muille käyttäjille ja ryhmille sekä muuttaa niiden ryhmien tehtäviä, joihin he kuuluvat. Et voi muokata omia tehtäviäsi.

Määritä tehtävä käyttäjälle

  1. Kirjaudu sisään ylläpitäjän Proton-tilillesi osoitteessa account.proton.me ja siirry kohtaan Asetukset → Kaikki asetukset → Organisaatio → Käyttäjät ja osoitteet.
  2. Napsauta sen käyttäjän nimeä, jonka haluat päivittää, tai heidän nimensä vieressä olevaa ⋮-kuvaketta ja valitse Muokkaa.
  3. Siirry modaalissa Tehtävät ja käyttöoikeudet -välilehdelle.
  4. Valitse käyttäjälle yksi tai useampi ylläpitäjätehtävä ja napsauta sitten Tallenna.

Valmista. Käyttäjän tehtävät päivitetään automaattisesti.

Määritä tehtävä ryhmälle

Ryhmille voidaan määrittää käyttäjien ylläpitäjän tai suojauksen ylläpitäjän tehtäviä, mutta ei organisaation ylläpitäjän tehtäviä. Vain organisaation ylläpitäjät ja käyttäjien ylläpitäjät voivat määrittää tehtäviä ryhmälle.

  1. Kirjaudu sisään ylläpitäjän Proton-tilillesi osoitteessa account.proton.me.
  2. Siirry sivupalkissa kohtaan Organisaatio -> Ryhmät. Valitse haluamasi ryhmä ja napsauta Muokkaa-kuvaketta.
  3. Siirry modaalissa Tehtävät ja käyttöoikeudet -välilehdelle.
  4. Valitse ryhmälle yksi tai useampi ylläpitäjätehtävä ja napsauta sitten Tallenna.

Valmista. Ryhmän tehtävät päivitetään, ja kaikki ryhmän jäsenet perivät käyttöoikeudet automaattisesti.

Kuinka tilauksesi muuttaminen vaikuttaa ylläpitäjätehtäviin

Pääsy ylläpitäjätehtäviin riippuu tilauksestasi, ja päivittäminen tai alentaminen säätää automaattisesti niiden saatavuutta organisaatiollesi.

Mitä tapahtuu, jos päivität tilauksesi

Jos päivität tilaukseen, joka tukee ylläpitäjätehtäviä, ominaisuus avataan automaattisesti organisaatiollesi. Kaikki käyttäjät, joilla on tällä hetkellä ylläpitäjän tehtävä, tulevat organisaation ylläpitäjiksi. Voit sitten määrittää tarkempia ylläpitäjätehtäviä tiimillesi.

Mitä tapahtuu, jos alennat tilauksesi

Jos alennat tilaukseen, joka ei tue ylläpitäjätehtäviä, kaikki jo määritetyt suojauksen ylläpitäjän tai käyttäjien ylläpitäjän tehtävät pysyvät voimassa ja jatkavat toimintaansa, joten kukaan ei menetä pääsyä odottamatta. Ylläpitäjätehtävien käyttöliittymä muuttuu kuitenkin vain luku -tilaan, ja voit poistaa olemassa olevia tehtävämäärityksiä, mutta et voi määrittää uusia. Kun kenelläkään käyttäjällä tai ryhmällä ei ole suojauksen ylläpitäjän tai käyttäjien ylläpitäjän tehtävää määritettynä, ylläpitäjätehtävien käyttöliittymä piilotetaan ja organisaatiosi palautuu automaattisesti vakioihin ylläpitäjän ja käyttäjän tehtäviin.