Proton-hjemmeside

Sådan genopretter De organisationens administratorrettigheder

Læsetid
4 min
Kategori
Administrer brugere

Hvis du har et Proton for Business-abonnement eller et Proton Visionary-abonnement, og du er administrator, kan nogle af dine administratorrettigheder blive begrænset i visse situationer. Denne artikel forklarer, hvorfor det sker, og hvordan du genopretter fulde rettigheder.

Tjek, hvordan din organisationsnøgle administreres

De fleste organisationer, herunder alle nyoprettede, bruger adgangskodeløs administration af organisationsnøgler. Din organisationsnøgle er sikret med hver administrators egne kontonøgler, så der ikke er en separat organisationsadgangskode, du skal huske eller dele.

Et lille antal ældre organisationer bruger stadig en organisationsadgangskode.

For at kontrollere, hvilken du har, skal du gå til Indstillinger → Alle indstillinger → Organisation → Flerbrugerunderstøttelse. Hvis du ser knappen Skift organisationsnøgle, er din organisation adgangskodeløs.

Gendan administratorrettigheder i en adgangskodeløs organisation

Hvorfor dine rettigheder blev begrænset

I en adgangskodeløs organisation mister du adgang til organisationsnøglen, når du nulstiller din Proton-adgangskode. En nulstilling sker kun, når du glemmer din adgangskode. Det har ingen betydning, hvis du blot ændrer din adgangskode.

Det sker, fordi din adgang til organisationsnøglen er beskyttet af dine kontonøgler. Når du nulstiller din adgangskode, bliver dine gamle kontonøgler inaktive, så organisationsnøglen ikke længere kan låses op på din konto.

Hvad du skal gøre

Hvis du nulstiller din Proton-adgangskode, skal du nulstille organisationsnøglen for at gendanne dine administratorrettigheder. Før organisationsnøglen kan nulstilles, skal alle ikke-private brugere i din organisation indstilles som private.

Nulstilningsforløbet udfører begge trin automatisk for dig:

  1. Alle ikke-private brugere konverteres til private brugere.
  2. Organisationsnøglen nulstilles.
  3. Hver konverteret bruger modtager en e-mail med en anmodning om at aktivere administratoradgang igen.

Nulstilling af organisationsnøglen genererer en ny krypteringsnøgle til din organisation. Ingen data går tabt eller ødelægges, men din organisations brugergrupper skal slettes manuelt.

Konverterede brugere forbliver private, indtil de accepterer anmodningen i deres kontoindstillinger. Mens en bruger er privat, kan du ikke få adgang til deres konto. Du behøver ikke vente på, at de accepterer, før du fortsætter med at administrere din organisation.

Før du starter

  • Fortæl dine ikke-private brugere, at de vil modtage en e-mail med en anmodning om at aktivere administratoradgang. På den måde kommer anmodningen ikke bag på dem. Sørg også for, at alle brugere kender deres adgangskode.
  • Afsæt tid til nulstillingen. Hold browserfanen åben og din enhed aktiv, indtil nulstillingen er fuldført.

Sådan nulstiller du organisationsnøglen

Før du går videre med at nulstille organisationsnøglen, skal du slette alle grupper, som du har oprettet til din organisation. Derefter skal du udføre følgende trin:

1. Log ind på account.proton.me og gå til Indstillinger → Alle indstillinger → Organisation → Flerbrugerunderstøttelse.

    2. Vinduet Gendan administratorrettigheder åbnes normalt automatisk. Hvis det ikke sker, skal du klikke på Gendan administratorrettigheder i banneret.

    3. Du bliver præsenteret for to muligheder for at gendanne dine administratorrettigheder: den tidligere adgangskode, der blev brugt før nulstillingen af adgangskoden og gendannelsesfilen.

    4. Hvis vinduet viser andre muligheder først, skal du klikke på Prøv en anden måde, indtil du når Nulstil organisationsnøgle?

    Du kan se, hvor mange ikke-private brugere der konverteres til private:

    • Klik på Se brugere for at få vist listen. Du kan klikke på Kopiér e-mail-liste for at kopiere deres adresser.
    • Klik på Fortsæt.

    6. Vælg afkrydsningsfeltet for at bekræfte, at du har informeret dine brugere om, at de vil modtage en anmodning om at ophæve deres private status.

    7. Klik på Nulstil nøgle.
    *Hvis din organisation ikke har nogen ikke-private brugere, kommer du direkte til en bekræftelsesskærm. Klik på Fortsæt.

    8. Når du ser Dine administratorrettigheder er gendannet, skal du klikke på Udført.

      Hvis nogle e-mails om ophævelse af privat status ikke kan sendes, får du en advarsel. De forsøges sendt igen automatisk.

      Efter nulstillingen

      Dine fulde administratorrettigheder er gendannet. Hver konverteret bruger skal acceptere anmodningen for at blive ikke-privat igen:

      1. Brugeren logger ind og går til sine indstillinger, hvor anmodningen vises.
      2. Brugeren klikker på Vis anmodning og derefter på Aktiver administratoradgang.

      Når de accepterer, kan du igen få adgang til deres konto. Få mere at vide om private og ikke-private brugere


        Sådan konfigurerer De en organisation i Proton Mail

        Trin 1: Konfigurer Deres brugerdomæne(r)

        Trin 2: Opret Deres organisation

        Trin 3: Tilføj nye brugere til Deres organisation

        Trin 4: Migrer Deres eksisterende e-mailbeskeder til Proton Mail